Cara Nak Buat Singgang Daging
Dengan resepi sedap daripada Atiekah Mustapha di Facebook sila buat menu paling sedap anda. Masak sehingga pecah minyak dan cili betul-betul masak.
Singgang Daging Kelantan Yang Mudah Dan Sedap Sekali Makan Memang Terpana Ini Dia Resepinya Daily Makan
Panaskan minyak untuk menumis.
. No ratings yet 25 min 25 min 25 min 200gm makaroni - rebus dan tos 200gm daging - rebus dan simpan airnya 12 batang seleri 3-4 biji padi - hiris Sedikit hirisan daun bawang dan sup 1 batang serai - titik Rempah Penumis kulit kayu manis bunga lawang buah pelaga 1 sudu makan rempah sup 1 sudu makan rempah kurma 1 sudu teh serbuk lada sulah 1. Memang sedap untuk menikmati hidangan ini untuk memanaskan badan pada waktu cuaca sejuk. Cara cara nya.
Campur sekali senang nak makan tak perlu mencicah. Hidangan ini merupakan hidangan tradisi orang melayu yang jarang dijumpai sekarang. Kemudian masukkan bahan yang dikisar.
Baru asam pedas tahan 2 ke 3 hari Bila sambal dah masak helokk masukkan ikan sayur bendi dan asam keping. Kepada yang bertanya daging nak masak apa macam mana kalau buat daging rebus air asam pula. Singgang Ayam adalah lauk makan malam yang sangat ringkas untuk dibuat.
Kalau nak guna asam jawa pon bolehbalik-balik. Menggunakan resepi simple ini anda bolehlah menghasilkannya di rumah anda sendiri. Masukkan serai yang diketuk.
5 biji cili padi ikut suka jika nak pedas boleh masuk lebih 2.
Singgang Daging Kelantan Azie Kitchen
Singgang Daging Jadi Lebih Sedap Tambah 1 Bahan Ni Comfirm Best
0 Response to "Cara Nak Buat Singgang Daging"
Post a Comment